FOTOGRAFIJA

Moj pogled odkriva mesto

Ambientalna fotografska razstava.

Avtorji fotografij: Primož Grebenjak, Sonja Jež, Matjaž Volk, Miran Grebenjak, Robert Bremec, Tanja Ušaj, Aleksander Grum.

Koncept razstave: Nataša Grum. Uredila: Tanja Ušaj. Grafično oblikovanje: Dejan Šuc.

Fotografska razstava Moj pogled odkriva mesto prinaša poglede na skrite in manj skrite kotičke Nove Gorice, ki so jih na svojevrsten način odkrivali fotografi iz skupine Fotokrogec. Nenavadni zorni koti, na glavo obrnjeni motivi, izolirani detajli prikažejo znane mestne lokacije na drugačen način. »Kje pa je to?« se vprašamo - in se namuznemo ob spoznanju, da se "to" skriva za naslednjim vogalom.
Razstava mesta ne le predstavlja, ampak ga hkrati tudi dejavno sooblikuje. Fotografije so namreč postavljene neposredno v urbano okolje, natisnjene kot plakati so na ogled na reklamnih panojih v središču Nove Gorice. Mesto se tako za deset dni spreminja v galerijo, v kateri občuduje samo sebe.

 

Ko se boste med 22. novembrom in 2. decembrom sprehajali po Novi Gorici, bodite pozorni na plakate, ki ničesar ne reklamirajo!

 

Avtor fotografije: Aleksander Grum Avtor fotografije: Matjaž Volk Avtor fotografije: Miran Grebenjak Avtor fotografije: Primož Grebenjak Avtor fotografije: Primož GrebenjakAvtor fotografije: Primož Grebenjak   Avtor fotografije: Sonja JežAvtor fotografije: Robert Bremec Avtor fotografije: Tanja UšajAvtor fotografije: Sonja Jež

 

V ponedeljek 25. novembra so na ambientalno razstavo  opozorili tudi na frekvencah novogoriškega Radia Robin in ob tem naredili krajši intervju s Primožem, enim od avtorjev razstavljenih fotografij. Posnetek intervjuja lahko poslušate tukaj.