LITERATURA

Mobilni dostop do knjižnice

03.10.2012

V zadnjih dneh septembra je bila na portalu Google Play objavljena mobilna aplikacija za dostop do literarnih del, objavljenih v knjižnici na naši spletni strani.

V sklopu projekta Knjiga za vse smo izdelali tudi mobilno aplikacijo, ki omogoča pregled in uporabo multimedijske knjižnice na spletni strani www.knjigazavse.si tudi preko mobilnih naprav, kot so pametni telefoni in vse bolj razširjeni tablični računalniki.

Aplikacija, ki deluje na platformi Android, je brezplačno na voljo na portalu Google Play.

Aplikacija Knjiga za vse omogoča pregled celotne knjižnice in sinhroniziranje datotek s spleta s tistimi, ki so shranjene na lokalni napravi, ter pregledovanje oziroma branje lokalno shranjenih knjig v prikazu, prilagojenem za manjše zaslone. Ker aplikacija nudi možnost shranjevanja literarnih del na lokalni napravi, je knjižnico moč pregledovati tudi brez povezave na internet. Aplikacijo je mogoče krmiliti preko zaslona na dotik, pa tudi s smernimi gumbi oziroma preko govornih tehnologij. Tako smo jo želeli približati vsem uporabnikom.

 

Mobilne naprave so vse bolj razširjene, zaradi svojih dimenzij pa tudi bolj priročne in marsikomu olajšajo branje. Prepričani smo, da bomo z objavo tovrstnega programčka številnim obiskovalcem spletne knjižnice še dodatno približali objavljena literarna dela.