GLEDALIščE

Janček Ježek in Božiček na odrskih deskah

24.12.2014

Letošnje prednovoletno obdarovanje otrok s posebnimi potrebami je popestrila gledališka priredba ljudske pripovedke “Janček ježek.”

 

Člani, delavci ter prostovoljci Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica so nastopili kot grofične, grof, škratje, petelinček in seveda ježek. V predstavi, ki jo je režirala Ažmurkova sodelavka Sonja Jež, so uživali prav tako kot otroci, ki so bili na ta način deležni pravljičnega prednovoletnega vzdušja. Predstava je bila na sporedu 22.  decembra 2014 v dvorani Kulturne točke JSKD v Novi Gorici.

Janček Ježek (1)

Brez Božička in obdarovanja seveda ni božičnega vzdušja. Škratje iz pravljice “Janček ježek” so po koncu predstave poiskali Božička in ga pripeljali k otrokom, ter mu pomagali razdeliti darila iz velikega koša, ki ga je prinesel s sabo. Ho-ho-ho!

Janček Ježek (2) Janček Ježek (3) Janček Ježek (5) Janček Ježek (6)

Poleg režiserke je v predstavi sodelovalo še nekaj znanih obrazov – v glavni vlogi je nastopil Darjo Vogrič, ki ga poznamo iz filma Čisto pošten rop, sodelovali sta tudi Mirela Prezelj, ki smo jo videli v kar dveh kratkih filmih Ažmurkove produkcije, ter Mojca Pustovrh, ki je nastopila že v gledališki priredbi Rdeče kapice.

Janček Ježek (4)

Predstavo in obdarovanje je organiziralo MDSS Nova Gorica v sodelovanju z Zavodom Ažmurk, zahvala za pomoč pri izvedbi pa gre tudi Društvu gluhih in naglušnih Severne Primorske.