FOTOGRAFIJA

Fotografski extempore Ažmurk 2014

24.05.2014

V soboto 24. in v nedeljo 25. maja vabimo v Novo Gorico vse ljubitelje fotografije - na ekstempore!

V vikendu, ko med drugim praznujemo tudi mednarodni dan brisače, vabimo ljubitelje fotografije, da se nam v Novi Gorici pridružijo na fotografskem extemporu. Vi prinesite fotoaparate, ustvarjalne ideje in dobro voljo, mi pa bomo poskrbeli za organizacijo, za razstavo in tudi za kakšno nagrado!

Ja, pa brisačo prinesite s seboj!
:-)
 

 
 

 


 

 

 

Pravila extempora:

Fotografski extempore Ažmurk 2014

1.

Organizator extempora je zavod Ažmurk in skupina Fotokrogec, ki deluje v okviru zavoda. Projekt finančno podpira Mestna občina Nova Gorica.
 

2.    

Fotografski extempore bo potekal 24. in 25. maja 2014. Prijava na extempore in oddaja fotografij je možna samo v času extempora na startni točki:

-       sobota, 24. maj 2014, od 9:00 do 20:00

-       nedelja, 25. maj 2014,  od 10:00 do 19:00.

Startna točka bo v prostorih MDSSNG na Erjavčevi ulici v Novi Gorici (bivša Galvana).
 

3.

Na extemporu lahko sodelujejo poklicni ali ljubiteljski fotografi iz Slovenije in tujine, ki plačajo prijavnino. Prijavnina na extempore je namenjena pokrivanju stroškov organizacije, kataloga in razstave.

Višina prijavnine je 10 EUR. Dijaki, študentje, upokojenci in invalidi so upravičeni do popusta in je zanje prijavnina 7 EUR. Fotografi, ki se prijavijo v skupini (vsaj trije v skupini) so upravičeni do popusta in je zanje prijavnina 7 EUR na posameznega fotografa.
 

4.    

Fotografiranje poteka na področju Nove Gorice in bližnje okolice.

Fotografi sodelujejo s fotografijami na tri teme:

-       prva tema: “prosto”;

-       druga tema: “narava v mestu, mesto v naravi”;

-       tretja tema je namenjena fotografijam, narejenim z mobilnimi napravami: “selfie z brisačo – 25. maj, mednarodni dan brisače”.
 

5.    

Vse fotografije morajo nastati v času extempora na predvidenem področju.

Vse fotografije morajo biti oddane v času extempora.

Fotografije lahko oddajo samo prijavljeni fotografi.

Vsak fotograf lahko odda do 10 fotografij za prvo temo, do 10 fotografij za drugo temo in samo eno fotografijo za tretjo temo.

Oddane fotografije morajo biti formata jpg, neobdelane, in v največji resoluciji, ki jo ponuja posamezen fotoaparat.

Vsak fotograf jamči, da so oddane fotografije njegovo avtorsko delo.
 

6.   

Vse oddane fotografije bo pregledala in ocenila strokovna komisija. V komisiji bodo fotografi Jure Kravanja, Nik Jarh in Nataša Grum.

Avtorji treh najboljših fotografij v sklopu prve teme, treh najboljših fotografij v sklopu druge teme, ter ene najboljše fotografije v sklopu tretje teme bodo nagrajeni.
 

7.    

Nagrajene fotografije in izbor najboljših fotografij bo predstavljen na razstavi v Novi Gorici.
 

8.   

Nagrajeni fotografi bodo o rezultatih obveščeni pravočasno, prevzem nagrad je možen samo osebno ob odprtju razstave nagrajenih in izbranih del.
 

9.   

Vsi sodelujoči fotografi bodo ob otvoritvi razstave ali naknadno po pošti prejeli katalog extempora na zgoščenki, ter informacijo o ocenjevanju fotografij.
 

10. 

Fotografije, ki jih fotografi oddajo na extempore, lahko organizator uporabi samo za namene povezane z extemporom (promocija prireditve in morebitnih bodočih izvedb prireditve, medijske objave o prireditvi na spletnih straneh in v tiskovinah organizatorja ter v drugih medijih, predstavitve in razstave, ipd). Organizator je ob objavi dolžan navesti ime avtorja, kot ga je ta navedel ob oddaji fotografije. Posamezni avtorji obdržijo vse moralne in materialne avtorske pravice za svoje fotografije.
 

11. 

Dodatne informacije: www.azmurk.si in extempore@azmurk.si.

 

 

 

Projekt sofinancira:

Mestna občina Nova Gorica - grb

Sponzorji prireditve:

 Top d.o.o. Logo Arctur Logo Loredana Zega Logo Foto Pavsic Zavadlav Logotip Restavracija Gurman Logotip ArttechLogotip Meractor