FILM

Tudi mi smo Evropa!

25.09.2019

In to uspešno.

Poleti smo se odzvali na natečaj, objavljen v sklopu promocijskih aktivnosti programa čezmejnega sodelovanja Interreg Italija – Slovenija. Natečaj za kratek, največ 40 sekund dolg video na temo “Zakaj si tudi ti Evropa” se je izkazal za kar pošten ustvarjalni izziv.

EC DAY 2019

Strokovna komisija je video, ki ga je režirala, posnela in zmontirala Sonja – pomagala sta še Aleksander in Erik – uvrstila med tri najboljše izmed vseh prejetih. Dokončni izbor zmagovalca je bil prepuščen obiskovalcem Dneva evropskega sodelovanja, ki je 21. septembra potekal v Parku Škocjanske jame: gledalci so z veliko večino glasovali za naš video!

"Jaz sem Evropa"

Da ne bo pomote: to, da video traja samo štirideset sekund, še zdaleč ne pomeni, da je za njegovo izdelavo potrebnega kaj manj truda. Mogoče celo nasprotno. Za naš video smo prepotovali celo dolino Soče, saj smo snemali na kar petih lokacijah od Trente do obale, poleg že omenjenih ustvarjalcev pa so v različnih prizorih nastopili Aneja, Nastja, Primož, Nana, Tilen, Svit, Milojka in Slavko. In koliko papirnatih barčic smo naredili ...

"Jaz sem Evropa"

 

 Video si lahko ogledate na na:našem Youtuibe kanalu.