FILM

Ven it’ v mesto, poslušat Primarno!

23.12.2014

Izšla je zgoščenka Ven it’ v mesto novogoriške rock skupine Primarna.

Ven it’ v mesto je druga zgoščenka skupine Primarna, ki je na goriški rokerski sceni prisotna že več kot dvajset let. Skupina, ki nastopa v nekoliko pomlajeni zasedbi (Božidar Batistič – vokal in kitara, Leon Ukmar – kitara, Dejan Brilj – bas, Borut Ožbot – bobni) je skladbe za novo ploščo začela snemati že sredi leta 2013. Izdelek, ki je luč dneva ugledal letošnjega decembra v nakladi 500 izvodov, ponuja 12 avtorskih skladb in priredbo pesmi Call me the breeze J.J.Cala z avtorskim besedilom.

Tako pravijo člani skupine: "Primarna igra muziko z vplivi ameriške folk glasbe, preko črnskega bluesa, rokenrola pa vse do rezkega punk zvoka. Vse povezuje družbeno kritična lirika, ki je že nekaj časa še kako na mestu in je povedana na način, da jo razume vsak slehernik. Primarna ni bend za tortice in čaj, je bend za sedmo uro zjutraj in 1. maj!"

Skupina Primarna

Primarna je ploščo predstavila na koncertu 12. decembra v Mladinskem centru Vrtojba.

Tako zveni v živo skladba Veter Peter, priredba Call me the breeze:

 

 

Zgoščenko Ven it' v mesto lahko naročite tudi TUKAJ. Cena enega izvoda je 12,50 EUR skupaj s poštnino (velja za Slovenijo). Ob naročilu navedite svoj naslov, delujoč e-naslov in kontaktno telefonsko številko.

Primarna: Ven it' v mesto (1)

Projekt izdaje zgoščenke je potekal pod okriljem zavoda Ažmurk, finančno pa so ga podprli tudi nekateri sponzorji in Mestna občina Nova Gorica.