FILM

Terensko delo

05.05.2014

V pomladnih dneh smo usposabljanja Film za vse iz učilnic preselili na prosto ter na čisto pravem snemanju udeležence različnih delavnic združili v filmske ekipe.

V zaključnem delu usposabljanj smo tečajnike z različnih delavnic skupaj z mentorji iz učilnic preselili na prosto. V soboto in nedeljo 3. in 4. maja smo organizirali čisto pravo snemanje; prvi dan je potekal na različnih notranjih in zunanjih lokacijah v Novi Gorici, drugi dan pa v slikovitem okolju kraške vasice Štanjel.

Tečajniki so se porazdelili v več filmskih ekip ter pod taktirko udeležencev delavnice filmske režije – ob pomoči mentorjev – posneli več različnih filmskih prizorov. Tekom obeh dni se je vsak preiskusil pri več nalogah, povezanih s snemanjem filma, se v praksi seznanil z razno specialno opremo in z različnimi pristopi k uprizoritvi filmske vsebine. Nastajali so izdelki, ki so si jih zamislili in jih pripravili tečajniki sami, snemanja pa so zajemala pisano paleto žanrov, od dokumentarnega filma in reklamnega spota, do stop-motion animacije in akcijskih prizorov.

 

terenskodelo101terenskodelo104terenskodelo105terenskodelo106terenskodelo112terenskodelo113terenskodelo114terenskodelo102terenskodelo103terenskodelo108terenskodelo109terenskodelo110terenskodelo111